Oncologiefysiotherapie Fysio Koudekerk

Oncologiefysiotherapie

Wat is het

De oncologie fysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met kanker.

Hoe werkt het

Mensen die de diagnose kanker hebben gekregen hebben vaak bewegingsproblemen. Dit kan veroorzaakt worden door de ziekte zelf of als bijwerkingen van de zware medische behandelingen. De oncologiefysiotherapeut heeft kennis van alle vormen van kanker, en de klachten die door de ziekte of als bijwerking van de behandeling voorkomen. Hierdoor kan de oncologiefysiotherapeut u goed begeleiden. Samen met u wordt een behandelplan gemaakt. Mogelijke behandelingen zijn oefentherapie (ademhaling, ontspanning, krachttraining, conditietraining), oedeemtherapie, massage, mobilisaties.

Wanneer wordt het toegepast

In alle fasen van de behandeling kan oncologiefysiotherapie gegeven worden. Van eerste diagnose voor de operatie, tijdens het traject met chemotherapie of bestralingen, na de behandelingen of tijdens de palliatieve en terminale fase. Klachten die veel voorkomen en die wij kunnen behandelen zijn oa.

Welke fysiotherapeut kan u helpen

Als u denkt dat oncologie fysiotherapie een oplossing kan zijn voor uw klacht, maak dan een afspraak bij Foke. Zij is onze specialist Oncologiefysiotherapeut( MSc.).