Oedeemfysiotherapie Fysio Koudekerk

Oedeemfysiotherapie

Wat is het

Oedeem is een vochtophoping waardoor er een zwelling ontstaat. De oedeemfysiotherapeut helpt deze zwelling te verminderen.

Hoe werkt het

Een oedeemtherapeut heeft meerdere behandelmogelijkheden. Manuele lymfedrainage is een zachte pijnvrije massage om de lymfevaten te stimuleren om vocht af te voeren. Manuele lymfedrainage wordt vaak gecombineerd met oefeningen, adviezen wat u beter wel/ niet kunt doen, tapetechnieken en compressietherapie waaronder zwachtelen en daarna bijvoorbeeld een therapeutische elastische kous. In overleg met u wordt een keuze gemaakt welke behandeling het best bij u past.

Wanneer wordt het toegepast

Oedeemtherapie wordt met name toegepast bij lymfeoedeem. Dit is een vochtophoping veroorzaakt door een niet goed werkend lymfesysteem. Hierdoor ontstaat een zwelling. Dit kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een ongeval, operatie of bestralingen, maar kan ook een aangeboren afwijking zijn. Ook bij lipoedeem kan de oedeemfysiotherapeut u helpen.

Welke fysiotherapeut kan u helpen

Als u denkt dat oedeemtherapie een oplossing kan bieden voor uw klacht, maak dan een afspraak bij Foke. Zij is onze specialist oedeemfysiotherapeut en kan u helpen.