Bedrijfs- en arbofysiotherapie Fysio Koudekerk

Bedrijfsfysiotherapie

Wat is het

Arbeids- en bedrijfsfysiotherapeuten zorgen ervoor dat mensen op een gezonde manier kunnen werken. Ze voorkomen en behandelen klachten die te maken hebben met werk.  

Hoe werkt het

Als uit de intake blijkt dat uw klachten werkgerelateerd zijn kan de bedrijfsfysiotherapeut adviezen geven hoe het werk of de werkplek aangepast kunnen worden aan deze klachten. Ook individuele, arbeidsgeoriënteerde oefening en training in de fysiotherapiepraktijk met als doel u snel en gezond terug brengen in het arbeidsproces is mogelijk.

Wanneer blijkt dat algemene adviezen niet voldoende werken kan de bedrijfsfysiotherapeut naar het werk komen om een onderzoek te doen en adviezen te geven. Bijvoorbeeld voor aanpassingen in de werkwijze en de werkplekinrichting en door voorlichting en training. Dit laatste is geen onderdeel van de (verzekerde) fysiotherapie behandeling, maar kan door de werkgever worden ingekocht.

Wanneer wordt het toegepast

Bij klachten die worden veroorzaakt of in stand gehouden door het werk of de werkplek. Bijvoorbeeld rugklachten, een muisarm of wanneer u een operatie hebt gehad en de werkplek niet meer bij uw nieuwe situatie past. Maar ook bij een verhuizing naar een andere werkplek kan de bedrijfsfysiotherapeut ondersteunen bij het goed inrichten van de werkplek.

Welke fysiotherapeut kan u helpen

Als u denkt dat bedrijfsfysiotherapie een oplossing voor uw bedrijf of een oplossing van uw klachten kan bieden, maak dan een afspraak bij Kim. Zij is specialist bedrijfsfysiotherapeut en kan u verder helpen.