BEL ONS NU

(071) 341 67 43

OPENINGSTIJDEN

07:45 - 21:00

ADVIEZEN & OEFENINGEN

Wij zijn weer open!

DE PRAKTIJK IS WEER OPEN

Corona maatregelen:

We mogen weer voorzichtig gaan opstarten met de fysiotherapie behandelingen. Daarbij volgen wij de recentste aanwijzingen van onze beroepsvereniging het KNGF, het RIVM en VWS. Waar mogelijk behandelen we nog op afstand via video of telefonisch consulten. Als het nodig is kunnen we ook weer in de praktijk afspreken. Dan proberen we zoveel mogelijk de 1,5 meter afspraak te handhaven, tenzij het voor de behandeling nodig is om je aan te raken.

Bij het maken van de afspraak zullen we een aantal vragen stellen naar je gezondheid zodat we de juiste beschermingsmaatregelen kunnen nemen. Wanneer je een afspraak hebt en er verandert de komende tijd iets in je gezondheid; en je op een van de volgende vragen "ja" antwoordt dan verzoeken wij je om contact met ons op te nemen zodat we kunnen bepalen of behandeling kan plaatsvinden. 

  • Heb je een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
  • Heb je de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
  • Heb je huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten? 
  • Is er bij jezelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Omdat goede handhygiëne verspreiding van het virus helpt voorkomen zullen wij je bij betreden van de praktijk vragen uw handen  te wassen. We verzoeken je afstand te bewaren waar mogelijk. De patiënten die een afspraak hebben met Kim of Marijke worden gevraagd om in de gang te wachten totdat je geroepen wordt. En de patiënten van Foke kunnen plaatsnemen in de wachtruimte/ keuken.

Wij vragen je verder het volgende:

  • Neem zelf 2 handdoeken mee!
  • Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd bij ons binnen.
  • Ga thuis naar de wc, ga bij ons alleen indien noodzakelijk.
  • Volg de aanwijzingen van ons personeel op.
  • Kom alleen naar je afspraak, indien strikt noodzakelijk mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen.
  • Verlaat na je behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk.

We zullen je ontvangen met een glimlach, maar je de hand niet schudden.
Foke, Kim en Marijke.

Mobiliserende oefeningen lage rug

Oefening 1

In ruglig met de handen de knie zo ver als mogelijk richting de neus trekken en 10 tellen vasthouden.

image
 

Oefening 2

In ruglig met de knieën gebogen en de voeten op de grond. Kantel vervolgens uw bekken naar voor en achter. Herhaal dit 10 keer achter elkaar.

image
 

Oefening 3

In ruglig met de knieën gebogen en de voeten op de grond. Houdt de knieën tegen elkaar geklemd, draai vervolgens met de knieën van links naar rechts. Hou daarbij wel de schouders goed tegen de grond gedrukt. Herhaal dit 10 keer.

image
 

Oefening 4

In ruglig met de benen gestrekt. Strek vervolgens de benen om en om uit. Doe dit 1 minuut.

image
 

Oefening 5

Zittend op een stoel (niet tegen de rugleunig aan zitten). Vervolgens maakt u afwisselend de rug hol en bol. Herhaal dit 10 keer.

image
 

Oefening 6

Zittend op een stoel met de handen gekruist voor de borst. Vervolgens draait u afwisselend van links naar rechts. Herhaal dit 10 keer.

image